Home » Dode bij aanrijding in Rijssen

Dode bij aanrijding in Rijssen

De automobilist die dinsdagochtend om het leven kwam toen hij op een lijnbus botste op de Nijverdalseweg in Rijssen, is een 28-jarige man uit Rijssen. Bij het ongeluk raakte ook een tweede auto betrokken.
De politie laat weten dat het lijkt te gaan om een mislukte inhaalactie. "Het moet een enorme klap zijn geweest. We doen nog onderzoek naar wat er zich vanmorgen precies heeft afgespeeld", aldus Jan Thijs van Hemmen van de politie.
Er waren meerdere hulpdiensten aanwezig en ook werd een traumahelikopter opgeroepen.

Oproep
Zes passagiers, de buschauffeuse en de automobilist van de tweede auto bleven ongedeerd. De politie is nog op zoek naar een getuige. "We zouden graag de man die voor de lijnbus reed willen spreken, maar hij of zij heeft zich nog niet gemeld bij de politie", aldus Van Hemmen.
Passagiers niet meer in de bus
De politie heeft de passagiers van de lijnbus niet kunnen spreken. "In alle hectiek vanmorgen is dat niet gelukt", aldus Van Hemmen. Melanie Snijders van Syntus legt uit: "De buschauffeuse heeft meteen na het ongeluk gecontroleerd of de zes passagiers ongedeerd waren. Daarna is de mevrouw met de politie gaan praten. Toen ze terugkwam in de bus, bleken de passagiers niet meer in de bus te zitten."
De busmaatschappij verwacht dat de passagiers zijn opgevangen door medewerkers van een naastgelegen pand aan de Nijverdalseweg.

RTV OOST