Home » Grote brand in Hengelo zorgt voor stankoverlast in Rijssen

Update brand Hengelo 2 juli 2018

Hengelo - Vannacht is de brandweer doorgegaan met het bewaken van de brand bij Twence. Sinds het staken van blussing gisterenavond via de chinook is de rook sterk afgenomen. Gedurende de nacht zijn op verschillende momenten metingen verricht naar verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen in de rook. Hierbij zijn geen waarde gemeten die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Vervolg inzet
Vanaf 9.00 uur start Defensie weer met blussen met 1 chinook. Daarnaast zetten we onze drone Argus in om hotspots in kaart te brengen. In overleg met de hulpdiensten start Twence vandaag met het uit elkaar trekken van het afval, om vervolgens af te blussen en te verplaatsen.

Rook- en stankoverlast
Door de inzet van hulpdiensten en Twence zal de rook weer toenemen. Dit is een nadelig gevolg van de blussing. Doel blijft om de rook- en stankoverlast
zo snel mogelijk te beperken. Verwachting is dat de wind in de loop van de dag afdraait richting Haaksbergen.

Berichtgeving: 1 juli 2018, 23.00 uur

Sinds gisteravond 30 juni woedt er bij afvalverwerker Twence aan de Boldershoekweg in Hengelo een zeer grote brand in bergen met bedrijfsafval. Hierbij komt veel rook vrij. Deze rook veroorzaakt veel stank overlast en hinder. De brandweer heeft groot opgeschaald en is nog steeds met eenheden uit de gehele regio aanwezig om deze brand te bestrijden. Op zondag 1 juli heeft de brandweer ondersteuning gekregen van Defensie om de brand van bovenaf te blussen. Op dit moment is de brand nog niet geblust.

Zondag 1 juli
In de loop van zondagochtend is bij Defensie ondersteuning aangevraagd van de Fire Bucket Operations. Door de inzet van twee Chinook helikopters is een groot deel de brand van bovenaf geblust. Dit heeft op de bestrijding van de brand een groot effect gehad. Voor de nacht van zondag op maandag 2 juli blijft de brandweer aanwezig met blusvoertuigen. Op deze wijze wordt de brand onder controle gehouden en waar mogelijk afgeblust.

Rook en stank - overlast
Ook vanavond en vannacht blijft de rook en stank overlast. De berichtgeving blijft onveranderd en wij adviseren om bij hinder en overlast ramen en deuren gesloten te houden. Wij blijven vannacht metingen verrichten in de rook.

Vragen inwoners
Op de websites van de gemeenten Hengelo, Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten en Wierden zijn FAQ lijsten geplaatst waarin we antwoord geven op meest gestelde vragen.

Foto: Lennard Dijkgraaf

 


Grote brand in Hengelo zorgt voor stankoverlast in Rijssen.

Hengelo/Rijssen - De brandweer van Rijssen is gisteravond opgeroepen om te assisteren bij een zeer grote brand in Hengelo. 

De brandweer rukte met het groot watertransport en een tankautospuit en de hoogwerker uit naar de brand. 

Defensie is momenteel aan het helpen om de brand te bestrijden. 

De rook dat vrijkomt van de brand waait in de richting van Enter en Rijssen. Hierdoor hangt er een behoorlijke stank in Rijssen.

Later meer.


Deze pagina word mede mogelijk gemaakt door