Home » Home 1


brandweer rukt uit voor gaslucht

De brandweer is even na vieren uitgerukt voor een gaslucht  de 055141 en de 059097 gingen hiervoor te plaatsen.

Bij aankomst kon de brandweer niks meten,de brandweer de kon terug naar de kazerne.

Klik op de foto voor meer.


brandweer met groot MATERIEEL uitgerukt voor rook en een brandlucht 

De brandweer is op maandagavond uitgerukt voor een mogelijke brand aan een pand aan de Butaanstraat en was een sterke brandlucht.

De brandweer van Enter Nijverdal en Rijssen werden gealarmeerd. 

Of er ook een brand is gevonden is niet bekend. Nadat de brandweer er zeker van was dat er geen brand meer woedde konden de wagens terug naar de kazernes.

Klik op de foto voor meer.


man onder invloed achter het stuur

Een 54-jarige man uit Rijssen is gistermorgen ondanks een waarschuwing van de politie met drank op achter het stuur van zijn auto gekropen en alsnog gaan rijden. Hij heeft een boete gekregen.

Agenten zagen hem rond 10.30 uur bij zijn geparkeerde auto aan de Huttenwal staan en roken een dranklucht bij de man. Ze hebben hem op het hart gebonden om niet te gaan rijden, omdat hij onder invloed verkeerde.

Het voorgevoel van de agenten dat de man zich niet aan het verbod zou houden werd kort daarna werkelijkheid. Ze bleven in de buurt van de auto en zagen de Rijssenaar kort daarna toch rijden. Hij in op de Graaf Ottostraat aangehouden.

Uit de ademanalyse bleek inderdaad dat hij niet mocht rijden. De man kreeg een boete van bijna 560 euro.


pas op! babbeltrucs 

Op donderdag 14 april 2016 om ongeveer 11:00 uur heeft zich een verdachte situatie voorgedaan aan de Markeloseweg te Rijssen. Hier is iemand met een smoes een woning in gekomen. Een man vroeg of hij even mocht bellen met een smoes. Na de tijd bleek de telefoon niet door de man gebruikt te zijn.

lees veder

verkeerscontrole gemeente rijssen-holten 

Op dinsdag 12 april 2016 heeft de politie Rijssen-Holten een grote gezamenlijke verkeerscontrole gehouden samen met de politie van de gemeenten Wierden en Hellendoorn. Bij deze controle zijn in Rijssen-Holten 23 bekeuringen uitgeschreven. Dit waren 11 bekeuringen voor het niet dragen van een gordel, 11 keer voor het niet handsfree bellen, en twee snelheidsovertredingen.


verlaten ongeval erve den boom

Op dinsdag 5 april omstreeks 08:45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Erve Den Boom, ter hoogte van de Banisschool te Rijssen. Hierbij is een grijze BMW achteruit tegen een fietsster aangereden. Deze fietsster kwam hierbij ten val waarbij zij lichtgewond raakte. Voorop de fiets zat een kind, wie bij de aanrijding ongedeerd bleef. De bestuurder van de grijze BMW is na deze aanrijding doorgereden.

De politie verzoekt de bestuurder van de BMW om zich alsnog te melden bij de politie. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding.
Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.


schoorsteenbrand aan de zwilweg in rijssen

op woensdag middag rond kwart over 1 moest de brandweer uitrukken voor een schoorsteen brand aan de Zwilweg.

De brand woede tussen de begaandegrond en de 1e verdieping er waren geen personen meer in het huis.

heeft u foto's van dit artikel mail ze dan naar foto@hulpdienstenrijssen.nl 


brandweer rukt uit voor 'buitenbrand' in rijssen

Op donderdagavond iets na half 9 is de brandweer uitgerukt voor een 'buitenbrand', bij aankomst bleek het om een speelgoedhuisje te gaan die in de brand stond, het is niet duidelijk wie de brand heeft aangestoken.


brand in DE KLAVERSCHUUR in rijssen

Rond elf uur werd de brandweer van Rijssen, Holten, Enter en Nijverdal gealarmeerd voor een industriebrand aan de Oosterhofweg in Rijssen.

Bij aankomst bleek het gelukkig mee te vallen de brand was al door de bewoners geblust.

 


Zeer grote brand bij van der poel ijsfabriek in hengelo

 Bij Van der Poel Desserts  heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een zeer grote brand gewoed. Het bedrijfspand van de ijsfabriek aan de Turbinestraat is daarbij volledig uitgebrand.


parkeercontrole in Rijssen

Op maandag 28 maart tussen 10:00 en 10:30 is er door de politie Rijssen-Holten een parkeercontrole gehouden bij de Jan ter Horsstraat en de Hendrik Jan van Opstallstraat. bij deze controle zijn er 41 boetes uitgeschreven.


opnieuw inbraak bij DROGIST 

Op woensdag 23 maart omstreeks 03:30 uur kreeg de politie Rijssen-Holten de melding van een inbraak bij een drogist aan de Haarstraat in Rijssen.

De dader(s) is/zijn door een raam te vernielen binnen gekomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

 

Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000

 


Brand bij café loos alarm

23 Maart 2016

De brandweer rukte even na twaalfe uit voor een brand bij een café aan de Grotestraat 

Bij aankomst bleek het om een nieuwe kachel te gaan die rookte omstandigen dachten dat het een brand betrof, de brandweer ging retour