Home » Home 13

Hulpdiensten Rijssen


WELKOM OP ONZE SITE
HIER VIND JE HET NIEUWS OVER DE POLITIE, BRANDWEER EN AMBULANCE
WILT U CONTACT MET ONS OPNEMEN KAN VIA DE KNOP CONTACT 


Grote file na ernstig ongeluk op A1 bij Rijssen

De A1 tussen knooppunt Azelo en Markelo is vanmiddag afgesloten na een ongeluk. Tussen Rijssen en Markelo is een auto op een mobiel portaal met matrixborden gebotst. Volgens de ANWB is de auto daarbij over de kop geslagen. Er zijn ook andere auto's bij het ongeluk betrokken. Voor zover bekend zijn drie mensen gewond geraakt.

Klik op de foto voor meer.


Bedrijfsbrand bij Voorden Computers Rijssen

De brandweer in Rijssen is met twee bluswagens en een hoogwerker uitgerukt voor een brand in een bedrijfspand aan de Kryptonstraat in Rijssen.
Er is veel publiek op de been. De straat is afgezet. Er hangt veel rook in de omgeving.
De brandweer zet een hoogwerker in om de brand van bovenaf te kunnen blussen.
De brand is niet uitslaand en woedt in een naai-atelier boven een drukkerij.

Bron: RTV OOST

Klik op de foto voor meer.


Computersystemen Twentse bedrijven gegijzeld door hackers

ALMELO - De computersystemen van Raab Kärcher en haar moederbedrijf Saint Gobain zijn neergehaald door een hackersaanval. De computers zijn vergrendeld door randomsoftware (gijzelsoftware). Per computer wordt door cybercriminelen bitcoins gevraagd met een totale waarde van 300 Amerikaanse dollars. 

De hack sloeg eerst toe dinsdagmiddag bij glasproducent Saint Gobain in Frankrijk, waarna het bij alle vestigingen over de hele wereld toesloeg. Ook in Almelo en Eibergen. Daarna werd ook Raab Kärcher (bouwmaterialen) meegesleept in de ellende, met 38 vestigingen in heel Nederland, waaronder Vriezenveen, Oldenzaal, Rijssen en Hengelo. De websites van de bedrijven zijn evenmin of niet te bereiken.

Lees veder.


SGP: rukt brandweer in Rijssen-Holten wel altijd uit?

De grootste partij van de gemeenteraad heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. Aanleiding zijn twee incidenten deze maand in Goor en Wierden. Daar kon de brandweer niet uitrukken naar een brand, omdat er geen bevelvoerder beschikbaar was.

"Als SGP-fractie maken wij ons grote zorgen hierover", stelt fractievoorzitter André Scheppink. "Bij een brand of ongeval telt iedere seconde en kunnen beschikbaarheid en snelheid van levensbelang zijn. We willen daarom weten hoe dit in Rijssen-Holten geregeld is. Of de burger bij nood kan rekenen op de brandweer."

Lees veder.


Gaslek Kasteellaan in Rijssen

Bij werkzaamheden aan de Kasteellaan in Rijssen is rond de middag een gaslek ontstaan.
Monteurs van netbeheerder Enexis zijn opgeroepen om het lek te dichten en de leiding te repareren. De brandweer was opgeroepen om hulp te verlenen.
Het lek bevindt zich onder de bestrating op het terrein van De Oosterhof in Rijssen. De omgeving van het lek is tijdelijk afgezet met lint.

Klik op de foto voor meer.


Woningbrand Enter

In een woning in Enter is vanmiddag brand uitgebroken. De brandweer heeft al snel opgeschaald naar een middelbrand, om zo ook meer materieel naar de brand te krijgen.
Het gaat om een vrijstaande woning aan de Keizersweg, aan de rand van Enter. De vlammen sloegen al snel uit het dak. Er worden onder meer twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.
Volgens de brandweer was er niemand meer in de woning aanwezig. Een onbekend aantal mensen is naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De woning heeft brand- waterschade na de brand.

Klik op de foto voor meer.


Zeer grote brand op boerderij in Wierden

De hulpdiensten zijn vanmiddag opgeroepen voor een industriebrand aan de Ypeloweg in Wierden.

Terwijl de eerste wagen onderweg was werd er ivb met de rook opgeschaald naar grote brand. Waarna de brandweer groots uitrukten.

Het pand is volledig verwoest, het publiek werd op grote afstand gehouden om er voor te zorgen dat ze de brandweer niet in de weg lopen.

Het water werd uit een beek gepompt, de brand is nu onder controle. De brandweer is nog enige uren bezig met nablussen

Klik op de foto voor meer.