Home » Home 4

Hulpdiensten Rijssen


Kat opgehangen prins bernhardstraat 

Op zaterdag 18 juni 2016 tussen 02:00 uur en 11:00 uur is er een kat opgehangen in een steegje tussen de Beatrixstraat en de Prins Bernhardstraat.
De kat is hierbij komen te overlijden.
De strik waarmee de kat is opgehangen was mogelijk al eerder geplaatst.
Op de foto ziet u de steeg waar de kat hing.

Lees veder en bekijk de foto's


auto inbraken in veeneslagen rijssen

In de nacht van woensdag 15 juni op donderdag 16 juni 2016 zijn in Rijssen vijf diefstallen uit auto’s gepleegd.
Deze hebben plaatsgevonden aan de Vink, Madelief, Herderstasje en de Groenling.
Er zijn vier Audi’s opengebroken en een Seat.
De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen en vraagt particulieren met een camera systeem zich te melden wanneer er verdachte situaties op deze beelden te zien zijn.
Bent u getuige geweest van deze diefstallen of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.


Auto gestolen aan de nijverdalseweg  

Tussen dinsdag 14 juni 2016 om 23:00 uur en woensdag 15 juni 2016 om 16:00 uur is er een geparkeerd staande personenauto van het merk Opel, type Corsa en voorzien van het kenteken 94-XN-NS, gestolen vanaf de Nijverdalseweg te Rijssen

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u hier nadere informatie over, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.


verlaten ongeval jutestraat morsweg rijssen.

Op dinsdag 14 juni 2016 tussen 17:15 uur en 17:45 uur vond er een aanrijding plaats tussen een fietser een een klein model vrachtwagen.
De fietser stak vanaf de Jutestraat in Rijssen de Morsweg over en verleende hier geen voorrang aan een voor hem van rechts komende vrachtwagen. Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarbij de fietser ten val kwam. De man raakte, op een paar schrammen na, niet gewond.

Lees veder


fietsendiefstal arend baanstraat rijssen.

Op zaterdag 4 juni 2016 tussen 12:30 uur en 20:30 uur is er een zwartkleurige Gazelle Opoefiets gestolen uit de fietsenstalling bij een sportvereniging, gelegen aan de Arend Baanstraat te Rijssen.
Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de politie Oost-Nederland, basisteam Twente-West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.


politie bureau rijssen of nijverdal moet sluiten.

Wie is er verantwoordelijk voor de veiligheid van burgers van een gemeente? De burgemeester. Maar wat betreft het CDA in Rijssen gaat die verantwoordelijkheid naar het ministerie van Veiligheid en Justitie, als het politiebureau in Rijssen gaat sluiten. 

Door bezuinigingen bij de politie en een nieuwe werkwijze gaat een flink aantal politiebureaus in Overijssel dicht. Die worden deels vervangen door politiesteunpunten.
Lees veder


afvalbrand blijkt mee te vallen

De brandweer is 10 over 8 uitgerukt voor een buitenbrand.

Bij aankomst bleek het allemaal mee te vallen er waren paar kleine vlammetjes te zien maar die waren vanzelf uitgegaan.

Vandalen hebben het bord in de brand willen steken, volgens de brandweer bevonden er aanmaakblokjes in het bord.

Klik op de foto voor meer.


politieberichten t/m dinsdag 31 mei

Landbouwvoertuig in sloot aan de Morsweg

Op maandag 30 mei 2016 om 15:00 uur kreeg de politie Rijssen Holten een melding dat er een landbouwvoertuig in de sloot was terecht gekomen op de Morsweg te Rijssen.  Ter plaatse bleek het landbouwvoertuig gekanteld te zijn bij het maaien van het gras langs een sloot. De bestuurder is niet gewond geraakt. Het landbouwvoertuig is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Lees veder


zwaaien met een mes aan de morsweg

Op zondag 29 mei 2016 om 03:30 uur kreeg de politie Rijssen-Holten de melding dat er een ruzie was geweest in een horecagelegenheid, gelegen aan de Morsweg te Rijssen, waar een van de betrokkenen aan het zwaaien was geweest met een vlindermes.
Ter plaatse is een 20-jarige man uit Raalte aangehouden voor het voorhanden hebben van een vlindermes in een horecagelegenheid. De man is ingesloten en na verhoor is hij heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


open dag brandweer, politie en ambulance 

bekijk de foto's onder de knop open dag

Rond 9 uur alle foto's er op


diefstal hogepad in rijssen

Op woensdag 25 mei 2016 om 15:20 uur kreeg de politie Rijssen-Holten de melding dat er een winkeldief was aangehouden in een supermarkt, gelegen aan het Hogepad te Rijssen.

Ter plaatse bleek dat een 56-jarige man uit Enter een drietal onderbroeken verstopt had achter zijn kleding en dat hij deze niet had afgerekend.
Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de man niet eerder een diefstal had gepleegd en na contact met het Openbaar Ministerie heeft de man ter plaatse een proces-verbaal gekregen en kon hij zijn weg vervolgen.