Home » Home 5


oplichting verzorgingstehuis rijssen

De politie is op zoek naar twee vrouwen die gisteren in een verzorgingstehuis in Rijssen zijn geweest. De politie denkt dat de twee hebben geprobeerd met een smoes de appartementen van bewoners binnen te komen.

De vrouwen liepen gistermiddag in het verzorgingscomplex en belden bij bewoners aan met het verhaal dat ze ergens voor moesten tekenen. Op die manier probeerden ze binnen te komen. Of dat is gelukt, is onbekend.

 Gisteravond kreeg de politie twee soortgelijke meldingen uit Nijverdal. Vermoedelijk gaat het om dezelfde vrouwen. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over het duo.

 Het gaat om twee licht getinte vrouwen van 1.65 meter lang met bruin lang haar in een paardenstaart. Ze zijn ongeveer 25 tot 30 jaar oud. Ze spraken met een buitenlands accent.


POLITIE PERSBERICHTEN

VERDACHTE SITUATIE AAN DE HENDRIK JAN VAN OPSTALLSTRAAT 

Op maandag 4 juli 2016 om 18:28 uur kreeg de politie Rijssen-Holten de melding dat door de inzittenden van een voertuig met buitenlands kenteken foto's aan het maken waren van een woning, gelegen aan de Hendrik Jan van Opstallstraat te Rijssen.
Ter plaatse trof de politie het voertuig in de omgeving aan. De inzittenden bleken op vakantie te zijn vanuit Noorwegen. Men had de woning erg mooi gevonden en daarom gefotografeerd.

Lees veder


zeer grote brand in denekamp

Bij interieurbouwer Nijhuis in Denekamp is vanmiddag brand uitgebroken. De vlammen slaan uit het pand en er is sprake van flinke rookontwikkeling. 

De brand is ontstaan aan het dak van het bedrijf aan de Nordhornsestraat.

 Volgens de brandweer gaat het om een zeer grote brand. Het vuur is inmiddels door het dak heen naar binnen geslagen.

Lees veder


verkeersongeval enterstraat te rijssen

Op donderdag 30 juni 2016 om 13:19 uur kreeg de politie Rijssen-Holten een melding van een verkeersongeval met materiële schade op de rotonde op de Enterstraat te Rijssen.
Ter plaatse bleek een 80-jarige bestuurder van een personenauto uit Rijssen bij het oprijden van de rotonde een personenauto, bestuurd door een 57-jarige man uit Soest, over het hoofd te hebben gezien. Het gevolg was een aanrijding met materiële schade. De 80-jarige man is met zijn voertuig van de weg geschoten en tot stilstand in een naastgelegen weiland zijn gekomen.
De schade wordt onderling geregeld. Beide voertuigen zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.


auto inbraken veeneslagen Rijssen

Afgelopen nacht hebben er in de wijk Veeneslagen in Rijssen vier autoinbraken plaats gevonden. Met name VAG-auto's zijn het doelwit geweest. Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken kan hebben met deze autoinbraken in de nacht van woensdag op donderdag, neemt u dan contact op met de Politie van het Basisteam West, telefoonnummer 0900-8844. Ook als u beelden beschikbaar hebt, horen wij graag van U.


GASLUCHT BIJ WINKELCENTRUM RIJSSEN

De brandweer is kort na half 5 uitgerukt voor een gaslucht aan de Hoge Pad in Rijssen.

De tankautospuit en de OVD (officier van dienst) zijn jier voor uitgerukt.

Bij aankomst ging de brandweer in de parkeerkelder meten.

Het bleek gelukkig allemaal mee te vallen, De brandweer kon terug naar de kazerne.

Klik op de foto voor meer.


auto inbraak aan de enterstraat 

Op woensdag 22 juni omstreeks 03:45 uur is er aan de Enterstraat te Rijssen ingebroken in een auto. Dit betreft een zwarte Volkswagen Touran. Het raam van een portier is ingeslagen. Het navigatiesysteem is weggenomen. Hierbij is het alarm van de auto afgegaan.
Opvallen is dat er ook een auto-inbraak heeft plaatsgevonden in Enter aan de Disselweg waarbij ook een navigatiesysteem is weggenomen. Dit betrof een zwarte Volkswagen Golf. Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.


brandgerucht aan de schoolstraat de roef

De brandweer is vanmiddag om 16:22 uitgerukt voor een brandgerucht aan de Schoolstraat in Rijssen.

Bij aankomst ging de brandweer op onderzoek uit het bleek allemaal mee te vallen de brandweer kon retour

Klik op de foto voor meer.


autodiefstal aan de braakmansdijk te rijssen

De politie Rijssen-Holten kreeg gister de melding van diefstal van een personenauto aan de Braakmansdijk, te Rijssen. Het voertuig werd op zondag 19 juni om 20.00 uur geparkeerd aan de Braakmansdijk. Op maandag 20 juni omstreeks 08.15 uur zag de eigenaar dat zijn voertuig niet meer voor de deur stond. Het gaat hier om een grijze Seat Leon met kenteken 03-NLR-4. .
Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.


inbraakalarm nijverheidsstraat vals alarm

Op zondag 19 juni 2016 om 13:57 uur kreeg de politie Rijssen-Holten een inbraakalarm vanuit een bedrijf, gelegen aan de Nijverheidsstraat te Rijssen. Ter plaatse bleek het te gaan om een loos alarm.
Op maandag 20 juni 2016 om 01:42 uur kreeg de politie Rijssen-Holten een inbraakalarm vanuit een bedrijf, gelegen aan de Kryptonstraat te Rijssen. Ter plaatse bleek het te gaan om een loos alarm.


ONDER IN VLOED VAN DRANK RIJSSEN

Op zondag 19 juni 2016 om 00:15 uur zagen agenten van het team Rijssen-Holten een persoon zich verdacht ophouden in de fietsenstalling bij het station NS te Rijssen.
Bij het aantreffen rende de persoon weg, na staande houding bleek het te gaan om een 18-jarige jongen uit Zwolle. De jongeman was behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en ingesloten ter ontnuchtering.
Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt

Lees veder 


brandweer rukt uit door pac melding

De brandweer is half 9 uitgerukt door een pac melding, Bij aankomst bleek het om een valse melding te gaan de brandweer kon retour

klik op de foto voor meer.