Home » Politie berichten

politieberichten Rijssen


Inbraak in bedrijf in Rijssen

Tussen dinsdag 23 januari 17:30 uur en woensdag 24 januari 7:15 uur werd een inbraak gepleegd aan de Kryptonstraat te Rijssen. Het desbetreffende pand wordt gerenoveerd. Er is voornamelijk gereedschap weggenomen, zoals zaagmachines, schroefmachines, haspels, etcetera. Vermoedelijk is het pand via de achterzijde benaderd, waar het een en ander verbroken is. Heeft u iets gezien of kunt u meer vertellen over deze inbraak, neem dan contact met ons op. Je kunt de politie een PB doen, maar je mag natuurlijk ook gewoon bellen met 0900-8844.


Rijssen - Op vrijdag 10 november tussen 21.10 uur en 23.55 uur is er ingebroken in een woning, gelegen aan de Goudvink in Rijssen.

De dader(s) is/zijn de woning binnengekomen door het slot van een toegangsdeur te forceren.

 Uit de woning is geld en kleding weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en de dader(s).

Bent u hiervan getuige geweest of weet u meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem een melding doen, belt u dan 0800-7000.

 

BRON: POLITIE RIJSSEN-HOLTEN
 

Woninginbraak Enterstraat Rijssen

Rijssen - Tussen vrijdag 20 oktober om 14.00 uur en zaterdag 28 oktober om 15.30 uur is er ingebroken in een woning, gelegen aan de Enterstraat in Rijssen.                                                                                                                                                                                                                                                                                            De dader(s) is/zijn de woning binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken.                                                                                De hele woning is doorzocht en het is nog onbekend of er goederen weggenomen zijn.                                                                                                                                    Bent u hiervan getuige geweest of weet u meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem een melding doen, belt u dan 0800-7000.

BRON: POLITIE RIJSSEN-HOLTEN

Getuigen gezocht

Getuigen gezocht

Er meldde zich bij ons aan het bureau een mevrouw uit Rijssen met een vraag. 
Afgelopen zaterdagochtend tussen 09.15 en 09.30 uur reed zij met haar Volkswagen Golf over de Haarstraat, vanuit het centrum in de richting van Nijverdal. Net na de bocht (ongeveer ter hoogte van de apotheek) hoorde zij een harde knal aan de rechter-achterzijde van haar auto. En meteen werd ze ook ingehaald door 2 jongens op de fiets. Ze vermoedt, dat één van de beide jongens wellicht met zijn stuur haar auto heeft geraakt. 
Mevrouw heeft schade aan haar auto: een behoorlijke kras op het portier rechtsachter. En daar zit niemand op te wachten natuurlijk. Dus deze mevrouw zou graag in contact komen met de jongens, met name met diegene die de schade veroorzaakt heeft, zodat ze de schade samen kunnen regelen. 
Mevrouw heeft de jongens de Westerstraat in zien fietsen, maar is ze daarna uit het zicht verloren. Het gaat om twee blanke jongens met een geschatte leeftijd van zo'n 7 à 8 jaar. 
Ben jij of ken jij (één van) deze twee jongens (misschien hebben ze er wel iets over verteld) neem dan contact met ons op. Dat kan dat  telefonisch via 0900 - 8844.


Diefstal kratten bier Watermolen

Op maandag 5 juni 2017 om 08:56 uur kreeg de politie Rijssen-Holten de melding dat er een tweetal jongens het terrein van een supermarkt op waren geklommen via het dak en even later terug waren gekomen met een aantal lege kratten bier. Ter plaatse bleken de daders vertrokken te zijn, maar de kratten waren “verstopt” achtergebleven.

De signalementen van de daders zijn:

jongen 1:
 – ongeveer 17 jaar oud
 – blanke huidskleur
 – kortgeknipt bruin haar
 – bruine jas met capuchon (heupmodel)
 – Grijskleurige spijkerbroek
 – Bruine schoenen met witte zolen
 – zwartkleurige herenfiets met dubbele stang en een bagagerek voor op de fiets.

jongen 2:
 – ongeveer 17 jaar oud
 – blanke huidskleur
 – kortgeknipt bruin haar
 – donkergrijskleurige zomerjack (geen capuchon)
 – donkerkleurige spijkerbroek
 – Wit met blauwkleurige Nike Air Max sportschoenen
 – zwartkleurige met grijstinten herenfiets

De kratten zijn door de politie terug gebracht bij de supermarkt. Een getuige heeft foto’s gemaakt van de beide verdachten. Herken je jezelf in dit verhaal, meld je dan bij de politie.

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u hier nadere informatie over, neemt u dan contact op met de politie Oost-Nederland, basisteam Twente-West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Mishandeling Morsweg

Op zondag 4 juni 2017 tussen 03:00 uur en 04:00 uur werd er een 21-jarige man uit Zwolle overgedragen aan de politie door de beveiliging van een horecabedrijf, gelegen aan de Morsweg te Rijssen.

De 21-jarige man had een 17-jarige dame uit Zwolle met een vuist in haar gezicht geslagen en daarnaast nog een andere dame bij haar haren ruw vastgepakt. De man is aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, omdat hij werkzaam is bij defensie. Tegen de man is aangifte gedaan.

Mishandeling Fuut

Op vrijdag 2 juni 2017 om 23:16 uur kreeg de politie Rijssen-Holten de melding dat er een persoon gewond zou zijn geraakt bij een vechtpartij op de Fuut te Rijssen.  Ter plaatse trof de politie een 26-jarige man uit Rijssen aan, welke verwondingen in zijn gezicht had. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat een 23-jarige man uit Rijssen verantwoordelijk was voor de mishandeling. Hij is aangehouden en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum Twente te Borne voor verder onderzoek.

Bent u getuige geweest of heeft u hier nadere informatie over dan kunt u contact opnemen met de politie Oost-Nederland, basisteam Twente-West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Mishandeling Watermolen Rijssen

Op zaterdag 11 februari 2017 omstreeks 23:30 uur kreeg de politie Rijssen-Holten de melding dat er een mishandeling had plaatsgevonden in een eetgelegenheid aan de Watermolen te Rijssen.
Ter plaatse bleek een 25 jarige man uit Rijssen met een stok geslagen te zijn. De politie heeft de verdachte, een 53 jarige man uit Rijssen, aangehouden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


7 Auto inbraken in Rijssen

In de nacht van maandag 6 februari 2017 op dinsdag 7 februari 2017 zijn er meerdere autoinbraken geweest in Rijssen. Er is in 7 auto’s ingebroken. Deze bevonden zich aan de Dovenetel, Speenkruid, Aalscholver, Pasitnaak en Wulp. Uit de voertuigen zijn o.a. airbags gestolen. Opvallend was dat de meeste voertuigen geen braakschade hadden.
De wij hebben de zaak in onderzoek en wij hebben in de straten waar de voertuigen stonden buurtonderzoeken gehouden. Wij zijn op zoek naar getuigen.

Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.


Honden lopen gevaarlijk aan de Holterstraatweg.

Maandag 23 januari omstreeks 12:30 uur liet een oplettende melder ons weten dat er twee witte Bouviers gevaarlijk over de Holterstraatweg t.h.v. tuincentrum Hagels liepen. Nadat de honden waren aangeroepen door zowel melder, als de inmiddels ter plaats gekomen dierenambulance, gingen de Bouviers er gezamenlijk weer als een speer vandoor in de richting van de Ligtenbergerdijk. Uiteindelijk kon het voortvluchtige duo "Bonnie & Clyde", t.h.v. de Leiding ingerekend worden. Inmiddels was de eigenaresse ook ter plaatse gekomen, om het duo thuis te brengen, achter slot en grendel, zodat een tweede ontsnapping onmogelijk zou zijn. Een van de Bouviers "Bonnie" zat, nadat hij ingerekend was, beteuterd voor zich uit te kijken.

Tekst en foto's Politie Rijssen-Holten


Heterdaad zakkenrolerij Rijssen

Zojuist heeft er een diefstal van een portemonnee plaatsgevonden in het centrum van Rijssen. Wij zijn op zoek naar 2 jongedames, met een licht getint uiterlijk. 1 droeg uggs en de andere sportschoenen. Als u de dames treft, bel dan direct 112.

Lichtmast omver gereden in Rijssen

Het ongeval vond plaats op de Reggesingel. De lichtmast werd door de auto omver gereden. De auto liep flinke schade op. Voor zover bekend raakte niemand gewond.


Onwel Hogepad Rijssen

Op zaterdag 14 januari 2017 om 11:16 uur kreeg de politie Rijssen-Holten de melding van een onwel wording in het winkelcentrum Het Hogepad te Rijssen.
Ter plaatse bleek het slachtoffer bij kennis te zijn en hij is overgedragen aan de ambulancedienst voor verder onderzoek

Politieagenten trainen binnen eigen werkgebied

gelaats op 11-1-2017 20:25

Vandaag en morgen vinden voor het eerst kennisdagen plaats in het basisteam Twente West, politiemensen kunnen zo hun kennis en vaardigheden verbeteren. Het is een extra trainingsmoment, naast ons jaarlijkse trainingsprogramma. Eén van de onderdelen is een grote politieoefening, die wordt ’s avonds gehouden in het gebouw van CSG Reggesteyn aan de Noetselerbergweg. De school werkt mee omdat ze haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen in de veiligheid van de gemeente en inwoners. Omwonenden van de school zijn door ons geïnformeerd.


Aanrijding met letsel aan de Bleekstraat te Rijssen.

geplaats op: 10-1-2017 19:47

Op dinsdag 10 januari 2017 om 16:47 uur kreeg de politie Rijssen-Holten de melding van een aanrijding tussen een fietser en een 7-jarig kind op de Bleekstraat te Rijssen.
Ter plaatse bleek het 7-jarige jongentje de weg te zijn opgerend met twee vriendjes. Een 62-jarige man uit Rijssen, welke op zijn fiets over de Bleekstraat reed zag de jongens vlak voor hem de weg oprennen en kon een aanrijding met het jongentje niet voorkomen. Beiden kwamen ten val en hierbij raakte het jongentje gewond. De man zag door de geparkeerde voertuigen de kinderen te laat.
Het jongentje is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis te Almelo voor verder onderzoek en behandeling. Met de man gaat het, buiten de schrik, goed.


Aanrijding Hogepad Rijssen

Op vrijdag 23 december omstreeks 23.00 uur heeft er aan het Hogepad in Rijssen een aanrijding plaats gevonden. De bestuurder van een wit/cremé kleurig Volkswagen busje is tegen een blauwe Volkwagen Caddy aangerden. De blauwe Caddy stond geparkeerd ter hoogte van makelaardij Otten-Flim. De bestuurder van de Volkswagen bus is zonder zijn gegevens bekend te maken weggereden in de richting van de Oranjestraat. De aanrijding moet behoorlijk hard zijn gegaan gezien de schade. De politie is opzoek naar de dader en eventuele getuigen van de aanrijding! Heeft u informatie dan kunt nu bellen met 0900-8844.


Nieuw Politiebureau in Rijssen

Na lang wachten, wikken en wegen, is uiteindelijk de beslissing dan gevallen: de locatie van ons nieuw te bouwen politiekantoor is bekend. En, zoals ook in ons persbericht te lezen is, het kantoor zal in Rijssen worden gebouwd.

Dat betekent dan ook automatisch, dat het politiebureau in Nijverdal in de toekomst dus zal worden gesloten.

Nu moet u niet denken, dat er straks geen politie meer in Nijverdal te vinden is. Integendeel! We gaan (waarschijnlijk zelfs al op korte termijn alvast) werken vanuit een steunpunt. Deze werkwijze functioneert inmiddels al een paar jaar goed in Wierden.

De hele maatschappij is aan veranderingen onderhevig: de bank stimuleert het online bankieren en bij de huisarts loop je ook niet zomaar meer binnen. In die geest zijn ook bij ons veranderingen te bemerken. De mogelijkheden voor online contact worden steeds groter en de behoeft e aan een daadwerkelijk bezoek aan de balie van een politiebureau steeds kleiner.

Dat maakt, dat we minder op het bureau en meer in de wijk te vinden zullen zijn. Het maakt dus voor de aanwezigheid van politie op straat niet heel veel uit, waar het kantoor staat.

Persoonlijk contact met u is voor ons wèl van groot belang!
Daarvoor kunt u dus ten allen tijde een afspraak maken (of ons aanspreken op straat) op het kantoor, òf op het steunpunt, maar het zou ook maar zo kunnen zijn dat het voor u en ons handiger is om even bij u thuis te komen. Wij zijn flexibel, en dat is winst!


Fietsen gevonden in centrum van Rijssen

Op woensdag 7 december 2016 omstreeks 17:30 uur zijn er door de politie twee damesfietsen aangetroffen in het centrum van Rijssen. Deze damesfietsen zijn mogelijk van diefstal afkomstig. Herkend u één (1) van de fietsen of behoord één (1) van de fietsen tot u toe, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. ^D

Foto's en tekst politie Rijssen-Holten


Aanhoudingen en doorzoeking in fraudezaak.

De FIOD heeft gisteren twee mensen aangehouden in het kader van een groot onderzoek naar oplichting en faillissementsfraude. Het Financieel Dagblad meldt op basis van bronnen dat de arrestaties onder meer te maken hebben met een aangifte die eerder is gedaan door registeraccountant Ben Wevers uit Rijssen. Wevers werd vorige week zwaargewond gevonden door zijn dochter, nadat hij in zijn woning zwaar mishandeld was.

Wevers werd dinsdagavond overmeesterd door de twee onbekenden, nadat hij de deur voor hen op had gedaan. Wevers werd vervolgens ernstig mishandeld. Hij werd woensdagmiddag door zijn dochter gevonden.

 Met zijn eigen bloed had hij op de muur informatie geschreven over de daders. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Of de mishandeling en de aangifte door Wevers iets met elkaar te maken hebben, is niet bekend. De politie heeft eerder al wel gezegd rekening te houden met een zakelijk conflict.

 

Fraude voor acht miljoen euro

Naast de aanhoudingen zijn veertien woningen en bedrijfspanden in heel het land doorzocht. Daarbij zijn administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen en er is beslag gelegd op bankrekeningen. Volgens het OM zou met de oplichting en faillissementsfraude een bedrag van acht miljoen euro gemoeid zijn. Het OM heeft dertien verdachten op het oog.

 De 70-jarige Wevers vermoedt oplichting rond de Achterhoekse Beleggings- en Investeringsmaatschappij. De BV trok kapitaal aan voor een mislukte beursgang van een sportmarketingbedrijf onder leiding van onder meer zakenman Dick Peschar.

 

Peschar is al eens veroordeeld voor faillissementsfraude. Hij liet dinsdag aan Quote weten niets te maken te hebben met mishandeling van Wevers

Bron: RTV OOST


ongeval letsel watermolen/verzetsstraat Rijssen     

Op maandag 28 november rond 11:30 uur vond er een verkeersongeval met letsel plaats ter hoogte van de T-kruising Watermolen / Verzetsstraat te Rijssen. Een hulpverleenster, welke voorbij kwam, bekommerde zich direct over het slachtoffer, en paste eerste hulp toe, waarvoor dank! Het slachtoffer is met letsel per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Almelo.

Bent u getuige geweest of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844.


man zwaargewond na mishandeling in zijn woning

Een 70-jarige man uit Rijssen is dinsdagavond in zijn woning ernstig mishandeld door twee mannen. Het slachtoffer werd gisteren aan het einde van de middag door zijn dochter gevonden en is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie is een groot onderzoek gestart.   De verdachten drongen rond negen uur de woning aan de Pelmolenweg binnen, nadat de bewoner de deur open had gedaan. De mishandeling die volgde ging met grof geweld gepaard. Op het moment dat het slachtoffer werd gevonden, was hij aanspreekbaar.                                                     De politie heeft inmiddels forensisch onderzoek gedaan. De woning is nog steeds aangemerkt als plaats delict. Er is verder een buurtonderzoek gehouden en er zal nog een buurtonderzoek volgen.                                                                                                                                                                                         De politie is op zoek naar mensen die dinsdagavond of woensdag iets opvallends bij de woning hebben gezien of andere belangrijke informatie hebben. Die mensen wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Als er behoefte is aan een vertrouwelijk gesprek kan ook contact worden opgenomen met Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999.

Bron: RTV OOST


mogelijke overval pelmolenweg te rijssen

De politie is vanavond aan de Pelmolenweg in Rijssen gestart met een onderzoek. Volgens een woordvoerder van de politie is er mogelijk een overval geweest.

De politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. Er wordt onderzoek gedaan in en rond een woning op de hoek van de Pelmolenweg en de Stokmansveldweg. Een deel van de omgeving is afgezet. Er zijn meerdere agenten en politieauto's aanwezig.

Bron: RTV OOST


ingebroken in bedrijf aan de industrieweg te rijssen

Afgelopen zondag is er bij een bedrijf ingebroken aan de Industrieweg in Rijssen, er zijn inmiddels 2 getuigen gesproken maar deze verklaren dat er nog een 3e getuige moet zijn. Wij zouden graag in contact komen met deze getuige. De inbraak vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag.

Bent u getuige geweest of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-884.


straatroof fietstunnel holterstraatweg te rijssen

In de nacht van vrijdag 25 november op zaterdag 26 november omstreeks 01.30 uur is er een straatroof geweest in de fietstunnel aan de Holterstraatweg. In de fietstunnel is een vrouw van 23 jaar tegengehouden door een groep van ongeveer 10 mannen. De vrouw moest haar geld en telefoon afstaan, maar heeft dit niet gelijk gedaan. De vrouw heeft meerdere klappen gekregen en is uiteindelijk toch haar telefoon kwijt geraakt. Bent u getuige geweest of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.