Home » politiebureau sluiten

POLITIE BUREAU RIJSSEN OF NIJVERDAL MOET SLUITEN.

Wie is er verantwoordelijk voor de veiligheid van burgers van een gemeente? De burgemeester. Maar wat betreft het CDA in Rijssen gaat die verantwoordelijkheid naar het ministerie van Veiligheid en Justitie, als het politiebureau in Rijssen gaat sluiten. 

Door bezuinigingen bij de politie en een nieuwe werkwijze gaat een flink aantal politiebureaus in Overijssel dicht. Die worden deels vervangen door politiesteunpunten.

 

Rijssen of Nijverdal gaat dicht

Nu nog hebben Rijssen én Nijverdal een eigen politiebureau, maar binnenkort moet één van de locaties dicht. Ook in Vriezenveen is vorige week het politiebureau gesloten. Er is wel een politiesteunpunt voor in de plaats gekomen in Vroomshoop.

 

Loket voor vragen burgers

Een politiesteunpunt is een loket voor burgers waar ze op gezette tijden een wijkagent kunnen spreken. In Vroomshoop is een zogenoemd politiesteunpunt Plus gekomen.

 

Een uitkomst, zo vindt burgemeester Cornelis Visser: "Het verschil zit erin dat er nu wel een plek is voor de agenten in de gemeente. Ze beginnen hun dienst wel in Almelo, maar kunnen daarna direct hier terecht." Visser zou het politiesteunpunt Plus aan al zijn collega's aanraden. 

 

1 op de 3 keer te laat

Kahraman vindt de sluiting van politiebureaus een slechte ontwikkeling, omdat de politie nu al vaak te laat is: "1 op de 3 keer dat de politie hier een melding krijgt dat iemand in levensgevaar is, komt de politie te laat. Als straks het politiebureau in Rijssen gesloten is, moeten agenten in Nijverdal beginnen en dan naar bijvoorbeeld Dijkerhoek. Dan is het nog verder rijden, zo'n 20 kilometer. Dat is niet te doen."

 

Veiligheid burgers in gevaar

Kahraman heeft uitleg gevraagd aan de commissaris van de politie, al een half jaar geleden. Maar de commissaris is nog steeds niet naar de gemeente afgereisd: "We vinden dat we die uitleg verdienen. Wij zijn, samen met de burgemeester, verantwoordelijk voor de veiligheid van de burgers. Als het politiebureau dichtgaat, staan wij als CDA niet meer in voor de veiligheid van de burgers. Dat moet de minister dan maar doen."

 

Het CDA wacht nog op de uitleg van de politiecommissaris. 

BRON: RTV OOST